Hírek
2024. szept. 23.
Huszárkonyha
A hétvégén 27. alkalommal megrendezett Kossuth Toborzó Ünnepély és Huszárfesztiválon iskolánk egy igazi korhű recepttel nyerte el a Huszárkonyha főzőversenyének legbátrabb étel elismerését.
A hétvégén 27. alkalommal megrendezett Kossuth Toborzó Ünnepély és Huszárfesztiválon iskolánk egy igazi korhű recepttel nyerte el a Huszárkonyha főzőversenyének legbátrabb étel elismerését.
Polgári étel neve: Vadformában készített sertéstarja gödölinnel
A recept Wilhelm György kutató munkájának köszönhetően Czifray István szakácsmester Magyar Nemzeti Szakácskönyvéből származott. Azért esett erre a receptúrára a választás, mert Petőfi Sándor és a márciusi ifjak sűrűn látogatták azokat a vendéglőket, ahol ez és ehhez hasonló ételek is felszolgálásra kerültek.
GALÉRIA
Huszárkonyha